• 037 3 825 168
  • oszmaj1848@gmail.com
  • Братилаве Петровић 69, 37220 Брус
Новости
Дан пешачења 2020

Дан пешачења 2020

Дан пешачења 2020

Планинарско-скијашка секција Основне школе “Ј. Ј. Змај” Брус је и ове године обележила Дан пешачења у Србији, 12. септембра 2020. високогорском акцијом која је изведена у складу са свим превентивним епидемиолошким мерама везаним за пандемију Kовида 19.
Ученици 8. разреда под вођством координатора секције наставника Младена Тошева и уз подршку Горана Митровића, истакнутог члана ПСД “Сребрнац” Брус, овог пута су врло јаким темпом прешли трасу: базен – одмаралиште “Врачар” – РосуљеДракеДрачко (Жиљачко) Брдо – врх ГлавицаГрабовница – врх Градиште и назад паралелним стазама. Укупна дужина 24,7 км.
Планинарско-скијашка секција годинама промовише здрав стил живота и код ученика развија љубав према скијању и планинарењу које као активности у овим пандемијским турбулентним временима имају посебан значај који се пре свега огледа у повећавању имунитета.
У претходној школској години секција је до увођења ванредног стања имала преко 20 скијашких дана а као посебан куриозитет треба навести чињеницу да је последњи скијашки дан у претходној шк. години био управо 14. март када је у 20.00 часова уведено ванредно стање. Секција ће и у овој школској години сходно развоју стуације, поштујући све епидемиолошке мере, наставити са својим планинарским активностима у циљу што боље припреме зимске сезоне и омиљене активности ученика – скијања.