• 037 3 825 168
  • oszmaj1848@gmail.com
  • Братилаве Петровић 69, 37220 Брус

Welcome to our English Club

Издавачка кућа АКРОНОЛО, са којом наша школа одлично сарађује већ годинама, наградила је све учеснике секције „ридерима” – познатим дечјим књигама или причама из цртаћа прилагођеним њиховом узрасту!

Хвала Акронолу и њиховој представници Тамари Стошић!

English Club

ТАЧКА НАШЕ СЕКЦИЈЕ НА ПРИРЕДБИ ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ, 1.12.2023.

На приредби поводом 175. рођендана и Дана наше школе, наша секција, коју ове године чине ученици 4. и 5. разреда, учествовала је са песмом „ 7 years” (Lucas Graham).

English Club

ГОСТОВАЊЕ НАШЕ СЕКЦИЈЕ У ОШ „МИРОСЛАВ ПЕТРОВИЋ АЛАС” У БЕОГРАДУ

Хвала свим посетиоцима наше мултимедијалне приредбе – ученицима петог разреда и њиховим разредним старешинама, као и осталим наставницима и стручним сарадницима школе, рођацима неких наших чланова секције и осталим гостима.

А нарочито ХВАЛА дивној библиотекарки школе Ружи Лалић, на гостољубивом дочеку и свему што је за нас урадила!

Такође, захваљујемо се и библиотекарки Библиотеке града Београда, Виолети, која нас је са Ружом повезала!

Хвала Александри Шуловић и Весни Милошевић, представницама издавачке куће DATA STATUS, са којом наша школа од ове године сарађује.

Хвала возачу Аци који је приредбу гледао и у њој уживао, како сам каже!

Хвала Марији и Софији, Мињи, Анђелини и Андрији!

Осим одржавања приредбе пред вршњацима у ОШ „Мирослав Петровић Алас” у Београду, чланови секције су посетили Музеј науке и технике, Музеј чоколаде, Музеј илузија и ресторан „Мек”.

 Овом приликом се захваљујемо и управи школе на разумевању, подршци и финансирању дела активности, као и фирмама ВИС и SWEET HOME за несебичну донацију и спонзорство осталих активности.

ХВАЛА ШТО НАС ПОДРЖАВАТЕ!

 

 

ПЛАН ПУТА:

 МУЗЕЈ ЧОКОЛАДЕ:

МУЗЕЈ НАУКЕ И ТЕХНИКЕ:

МУЗЕЈ ИЛУЗИЈЕ:

English Club

EUROPEAN DAY OF LANGUAGES 2023

SEPTEMBER 26TH

4th and 5th grade

Поводом 26. септембра, Европског дана језика, наша секција, у сарадњи са Библиотеком града Београда, позвана је да гостује у Основној школи „Мирослав Петровић Алас” у Београду са представом I have a dream Догађај је пријављен на званичном сајту Европског дана језика и за њега се може гласати на следећем линку: 

https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/EventID/27321/Country/RS/EventType/mul/language/en-GB/Default.aspx

Можете замислити наше одушевљење!

О утисцима по повратку!

English Club

I HAVE A DREAM…”

Martin Luther King

2022/2023, 3rd and 4th grade

Завршна приредба English Club-а одржана је 18. јуна 2023. у 18h у Дому културе Брус у сарадњи са Музичком школом „Стеван Христић”.

И овом приликом се захваљујемо наставницима музичке школе Марији Макрагић, Дејану Ристићу и Гагију Грковићу као и ученицима Анђелини Стругар (хармоника), Андрији Илићу (фрула), као и Вукашину Митровићу и Искри Милановић (клавир) који су уједно и чланови секције.

Посебно се захваљујемо ученици Средње школе Брус, Софији Гашић, која је била наш DJ – мењала слајдове и пуштала музику на време 🙂

Интерактивне презентације које су пратиле наступе и учиниле приредбу мултимедијалном!

English Club

HALLOWEEN SPOOKY STORIES

with Story Jumper

2021, 2nd and 3rd grade

Цртање кратких стрип прича, осмишљање дијалога а затим прављење дигиталних прича у веб алату Story Jumper.

English Club

WE HAVE THE RIGHT!

with Flipgrid

2021, 2nd and 3rd grade

Након разговора о дечијим правима, ученици су снимили кратак видео у коме износе која права деце су по њима најбитнија. Видео су снимили у веб алату Flipgrid који омогућава разне поставке и едитовање видеа.

Најзначајније је што су ово радили код куће и на тај начин су и најстидљивији ученици добили прилику да се изразе.

Овај видео је настао од њихових кратких снимака.

English Club

EUROPEAN DAY OF LANGUAGES 2021

SEPTEMBER 26TH

2nd, 3rd and 4th grade

Поводом Европског дана језика, 26.септембра, организован је низ активности у које су били укључена цела одељења II и III разреда из Бруса, као и сва одељења са следећих терена: В.Грабовница, Милентија, Крива Река. Активности су биле пријављене на званичном сајту Европског дана језика и за њих је могло да се гласа.

Ученици су предлагали и бирали најлепшу реч матерњег језика уз помоћ веб алата Mentimeter – изабрана је реч ПОРОДИЦА – а затим су научили да је кажу на неколико светских језика. Уређен је и главни хол школе заставама разних држава света и речју породица на језицима тих држава.

Ученици секције су учествовали у изазову европског Дана језика под покровитељством Европског центра за модерне језике и Савета Европе- реци на што више различитих језика Срећан рођендан за 20 секунди.

Такође, ученици су сами осмислили активност DARE TO SPEAK ENGLISH! која је спроведена у граду, у контакту са становницима Бруса- направили су дигиталне точкове са изазовима и свако је морао да уради онај изазов који би му точак доделио. Изазови су се односили на употребу енглеског језика у свакодневној комуникацији у реалним ситуацијама. Ово је нарочито било занимљиво и деци и Брусјанима.

О свему овоме детаљније на презентацији пуној снимака, слика и описа активности.

English Club