• 037 3 825 168
  • oszmaj1848@gmail.com
  • Братилаве Петровић 69, 37220 Брус

Teorija zavere o Valak-u-Opatica iz pakla

Kad je na YouTubeu objavljen trailer za horor The Nun, doslovno su ga zabranili zato što je bio previše strašan. A onda je izašao film i ispunio sva očekivanja onih koji su mislili da će biti još više zastrašujuć. No, najgori deo svega je da je film baziran na istinitoj priči, za sve one kojima trailer i sam film nisu dosta!
Priča filma vrti se oko časne sestre Irene koja putuje u Rumunsku kako bi istražila čudan incident u samostanu za koji je zaslužan Valak, neobično, nadnaravno biće koje niko zapravo ne može identificirati. Ova je priča ustvari prequel filma The Conjuring, koji je baziran na istinitoj priči o nadnaravnim događajima koje su proučavali demonolozi Ed i Lorraine Warren.

Sin para Warren, Tony Spera, za Esquire je ispričao kako su njegovi roditelji zaista susreli i ovo fantomsko biće za vreme boravka u ukletoj crkvi u Engleskoj 70-ih godina prošlog stoljeća. Onde je, navodno, časna sestra živa zazidana zbog afere s redovnikom, nakon čega je nastavila uhoditi sve u tom području. I upravo je ta časna bila inspiracija za ovaj film…

Redatelj filma James Wan je, ipak, ispričao kako je film inspirisan demonom koji je opsedao dom Lorraine Warren. No, pitanje je, je li onda Valak stvaran? Pa, na neki način jeste, ako verujete u demone.

Iako dosad nikad nije poprimio oblik časne, ovaj se ‘demon’ spominje u mnogim povesnim knjigama, pa tako i knjizi The Lesser Key of Solomon koja datira još u 17. stoljeće. Dakle, ovaj je film u svakom slučaju baziran na istinitoj priči – nekoj od mnogih koje kolaju o ovom neobičnom ‘demonu’, ali ako imalo vjerujete u nadnaravno, ovaj će vam film sada vjerojatno biti još strašniji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *